Fiets Fit Check

 

160215 Fiets Fit Check

 

FIETS FIT CHECK WEEK 15 t/m 19 maart 2016

In het kader van ons 15 jarig bestaan en met de Giro d’Italia in aantocht, besteden we in maart speciale aandacht aan de fietser!

Ben je sport (race) fietser, mountainbiker of stadsfietser? Gedurende de ‘Fiets Fit Check Week’ van 15 t/m 26 maart bieden wij een gratis Fiets Fit Check: Adviesgesprekken, Mountainbike Clinic en krachttraining voor fietsers aan. Voor betere prestaties en meer plezier bij het fietsen!

Klachten tijdens of na het fietsen

Misschien ervaar je fysieke klachten tijdens of na het fietsen. Door je fiets juist in te stellen worden de trapfrequentie en de trapkracht veel beter benut en voorkom je blessures of prestatieverlies. Deze en andere vragen over het voorkomen van en omgaan met (dreigende)blessures kun je tijdens deze dagen voorleggen aan onze therapeuten. De activiteiten zijn bedoeld voor iedereen die regelmatig fietst, of je nu een professional, amateur, mountainbiker of stadsfietser bent.

De week bestaat uit de volgende activiteiten:

 

DAG

TIJDSTIP

LOCATIE

ACTIVITEIT

Dinsdag 15 maart

17:30 – 21:30

Berg en Dal

  • Fiets Fit Check Adviesgesprekken
(Sport)fysiotherapeuten
  • Analyse/advies Fietshouding

Laura Turpijn

20:30 – 21:30

Berg en Dal

Krachttraining voor fietsers

Laura Turpijn

Donderdag 17 maart

17:30 – 21:30

Nieuwstraat

  • Fiets Fit Check Adviesgesprekken
(Sport)fysiotherapeuten
  • Analyse/advies Fietshouding

Tevens podoloog en chiropractor aanwezig

20:30 – 21.30

Nieuwstraat

Krachttraining voor fietsers

Laura Turpijn

Zaterdag 26 maart

13:00 -16:30

Berg en Dal

Mountainbike Clinic

Laura Turpijn

Gratis Fiets Fit Check Adviesgesprekken dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart

Een check houdt in dat er vragen worden gesteld over eventuele klachten, oude blessures en je medische situatie. Mocht na analyse blijken dat een behandeling wenselijk is, dan zal hier advies over gegeven worden. Door een juiste fietshouding, zooltjes of fysiotherapie(oefeningen) kunnen klachten sterk gereduceerd worden. Van onze (sport)fysiotherapeuten, podoloog (17 maart aanwezig), onze chiropractor Mark Bevers (17 maart aanwezig) en ook van mountainbikester Laura Turpijn krijgt u advies en uitleg over mogelijke verbeteringen en aanpassingen. Denk daarbij aan testzadels, sturen, stuurpennen en ergonomische handvaten. Laura is geen onbekende in de mountainbike-wereld. Ze werd meervoudig Nederlands kampioen op deze discipline en vertegenwoordigde Nederland een aantal keer bij een Europees wereldkampioenschap. Zij geeft met haar bedrijf LT Sports workshops, clinics en trainingsbegeleiding.160215 Fiets Fit Check | Laura Turpijn

Eigen fiets meenemen is mogelijk op dinsdag en donderdag tijdens de Fiets Fit Check Adviesgesprekken.

Heb je weinig tijd, maak dan een afspraak voor een adviesgesprek. Dit gaat gemakkelijk online d.m.v. een mail naar info@ysveldfysio.nl o.v.v. ‘Fiets Fit Check’, met vermelding van naam en telefoonnummer en korte omschrijving van de vraag of blessure. Wij mailen z.s.m een afspraakbevestiging.

Krachttraining voor fietsers dinsdag 15 maart en 17 maart160215 Fiets Fit Check | Instelling

Op dinsdag 15 maart in Berg en Dal en donderdag 17 maart in de Nieuwstraat van 20:30 tot 21:30 uur, wordt er een gratis krachttraining voor fietsers gegeven. Denk daarbij aan oefeningen met vrije gewichten, toegespitst op spiergebruik van een fietser en core-stability om blessures te voorkomen. Deze training wordt gegeven door onze sportfysiotherapeuten en mountainbikester Laura Turpijn.

 

Mountainbike Clinic zaterdag 26 maart

Ben je benieuwd hoe je je fietstechniek zou kunnen verbeteren? Doe dan mee aan de Mountainbike Clinic verzorgt door Laura Turpijn. Deze zal gegeven worden op zaterdag 26 maart. Om 10:30 uur starten we in Berg en Dal en duurt ongeveer 2,5 uur. Bij terugkomst is er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten en vragen te stellen.

Geef je op voor de clinic door een mail te sturen naar info@ysveldfysio.nl o.v.v. ‘Mountainbike Clinic’ met vermelding van je naam en telefoonnummer. Wij mailen z.s.m. een bevestiging.

Met zorg en enthousiasme hebben we deze activiteiten samengesteld. Wij kijken er dan ook naar uit om je te ontvangen in onze vestigingen tijdens de ‘Fiets Fit Check Week’. Samen je vermogen vergroten om (weer) beter te bewegen, beter te gaan fietsen, dat is onze uitdaging!