Wanneer fysiotherapie?

Als u last heeft van bewegingsklachten kunt u een fysiotherapeut  bezoeken. Bewegingsklachten ontstaan meestal als gevolg van overbelasting, ziekte, een (sport)blessure of een incident zoals een val of een ongeluk. Ze zijn niet altijd te voorkomen, maar vaak wel goed te behandelen. Een juiste en adequate analyse van uw klacht of klachten – en hun eventuele samenhang – is dus belangrijk. Bepalen welke behandelvorm of -methode het beste resultaat geeft, zo mogelijk nog meer.

Heeft u een lichamelijke klacht? Pijn bij het bewegen? Wilt u weten of fysiotherapie u verder kan helpen? U kunt bij ons een gratis adviesgesprek plannen. Dan kijken wij samen met u naar mogelijke vervolgstappen.

Waarom Ysveld Fysio?

Nadat de behandelmethode is vastgesteld, begint het pas echt. Herstellen betekent ‘werken’ en in beweging komen, waardoor er van alles in uw lichaam gebeurt. Dat fysieke proces goed kunnen volgen, doorgronden en stapsgewijs bijsturen en coachen, bepaalt in hoge mate het uiteindelijke resultaat en succes van uw behandeling. En maakt het verschil tussen de ene fysiotherapeut en de andere. Ysveld Fysio ondersteunt, behandelt en begeleidt u hierin. Deskundig, gedreven en zorgzaam.

Jacky Thijssen

“Als oud-NK winnaar 500cc motorcross weet ik wel iets van blessures… Wat ik goed vind aan Ysveld Fysio is dat ze je niet alleen oplappen maar dat je ook zelf actief aan je herstel kunt werken.”

Jacky Thijssen

Fysiotherapie aanbod

U kunt bij ons terecht voor elke vorm van fysiotherapie. Daarnaast zijn onze specialisaties:

Tevens kunt u bij ons trainen – van hersteltrainen tot personal training. Ysveld Fysio biedt nog meer zorg zoals:

Veelvoorkomende klachten

Hieronder beschrijven we enkele veelvoorkomende klachten en mogelijke behandelmethoden.

Rugklachten

Vrijwel ieder mens heeft in zijn leven wel eens last van zijn rug. Wanneer dit langer dan een paar dagen duurt, is het raadzaam om – afhankelijk van het soort klacht – een arts of fysiotherapeut te raadplegen. Krachtverlies, incontinentie en/of uitvalsverschijnselen in het been kunnen te maken hebben met geïrriteerde of overprikkelde zenuwen. Het is dan verstandig eerst een huisarts te consulteren. Plotseling optredende lage rugpijn of stekende pijn, duiden vaak op overbelasting, uitrekking van gewrichtsbanden of een spierverrekking. In deze gevallen is direct kiezen voor fysiotherapeutische behandeling het meest adequaat.

Dit laatste type rugklachten verdwijnt vaak weer volledig na fysiotherapeutische behandeling en oefeningen.

Blessures

Blessures ontstaan meestal door een trauma of door overbelasting. De oorzaak en de ernst van de blessure, in combinatie met de fysieke – en soms ook de psychische – conditie van de patiënt, bepalen de duur van het revalidatieproces. Blessures kunnen zeer beperkend zijn, of het nu gaat om werk, sport of dagelijkse bezigheden. Voorbeelden van veel voorkomende blessures zijn: een kneuzing of verstuiking van enkel, pols of knie, nek –en schouderklachten, door de rug gaan en rsi.

De meeste blessures kunnen volledig herstellen met behulp van fysiotherapeutische behandeling en oefeningen.

Artrose

Artrose – het verdwijnen van kraakbeen – ontstaat meestal als gevolg van ouderdom. De aandoening kan ook na een botontsteking aan, of in een gewricht ontstaan, of door ander lichamelijk letsel komen. Patiënten krijgen last van pijnlijke, stramme gewrichten die na verloop van tijd zo misvormd kunnen raken dat ze hun functie verliezen.

In een vroegtijdig stadium kan artrose soms genezen. Latere en zwaardere fasen van de aandoening kunnen niet worden genezen. Actief bewegen en trainen heeft onmiskenbare positieve effecten op het welzijn van de patiënt. Fysiotherapeutische oefeningen gaan de ongunstige bijwerkingen van de ziekte tegen, waardoor conditie, energie en zelfvertrouwen weer kunnen toenemen.

Ontstekingen

Pees- en slijmbeursontstekingen zijn pijnlijke afweer- en opruimreacties van het lichaam. Ze kunnen ontstaan door blessures, overmatige prikkeling, slijtage of een lichamelijke ‘afwijking’ zoals een beenlengteverschil. Peesontstekingen als gevolg van overbelasting gaan meestal over door de pijnlijke spiergroep rust te geven. Slijmbeursontstekingen kunnen baat hebben bij mobiliseren waardoor meer ruimte ontstaat.

Ontstekingen zijn geen negatief verschijnsel. Ze hebben een functie bij het herstellen van een blessure of overbelasting.

Reuma/ziekte van Bechterew?

De ziekte van Bechterew is een reumatologische aandoening. Voortdurende ontstekingen aan de gewrichten tussen het heiligbeen en het bekken en tussen de wervels, leiden uiteindelijk tot ‘verbening’ en krom groeien van de wervelkolom. Patiënten hebben een zeurende doffe pijn in hun onderrug en zijn vaak erg stijf.

De ziekte van Bechterew kan niet worden genezen maar actief bewegen en traine heeft onmiskenbare positieve effecten op het welzijn van de patiënt. Fysiotherapeutische oefeningen gaan de ongunstige bijwerkingen van de ziekte tegen, waardoor conditie, energie en zelfvertrouwen weer kunnen toenemen.