De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening. Zenuwcellen in een bepaald hersengebied sterven af waardoor – als gevolg van dopaminetekort dat hierdoor ontstaat – de motoriek wordt aangetast. Patiënten hebben moeite met in beweging komen en automatische bewegingen. Ze bewegen zich traag, zijn stijf, hebben evenwichtsproblemen en kunnen beven/trillen.

ParkinsonNet

Wij zijn als praktijk aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Het streven van dit network is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Dit doen zij onder meer door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek.

Parkinson en fysiotherapie

De ziekte van Parkinson kan niet worden genezen maar actief bewegen en trainen heeft onmiskenbare positieve effecten op het welzijn van de patiënt. Fysiotherapeutische oefeningen gaan de ongunstige bijwerkingen van de ziekte tegen, waardoor conditie, energie en zelfvertrouwen weer kunnen toenemen.

Maak een afspraak voor vrijblijvend advies

Wilt u meer weten over de ziekte van Parkinson en fysiotherapie? Neem dan gerust contact op. Of maak een afspraak voor gratis advies. Onze therapeut kijkt dan samen met u naar de klacht en mogelijke vervolgstappen.