Wat is individueel trainen?

Na de trainingsintake stellen we uw fysieke conditie en doelen vast en maken een persoonlijk trainingsprogramma waarmee u onder begeleiding van een fysiotherapeut zelfstandig kunt trainen.

Trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut – zonder dat u last heeft van bewegingsklachten – kan bij onze vestigingen in Berg en Dal en Nijmegen centrum.

Ik wil trainen!

U kunt één keer in de week trainen of onbeperkt trainen bij Ysveld Fysio. Kijk bij trainingsabonnementen voor meer informatie. Of sluit meteen online een trainingsabonnement af.

Waarom trainen?

Misschien wilt u trainen voor een sportief doel, zoals een hardloopwedstrijd. Of wilt u trainen om uw conditie te verbeteren of om af te vallen. Wat uw reden ook is, wij gaan graag met u aan de slag. U bepaalt waar u de lat legt, wij helpen u – met alles wat we in huis hebben – uw persoonlijke doel te halen.

Ouder worden

Naast een groter risico op het ontstaan van typische ouderdomsziektes, leidt ouder worden – vroeger of later – ook tot verminderde spierkracht en souplesse. Sommige bewegingen gaan minder gemakkelijk of lukken op enig moment zelfs helemaal niet meer. Door gericht te (blijven) trainen en verantwoord in beweging te blijven, geeft u een gezond en krachtig antwoord op het verouderingsproces en kunt u langer zelfstandig en onafhankelijk blijven bewegen.

Samen met Ysveld Fysio ontwikkelt u een persoonlijk trainingschema waarmee u ‘weer jaren vooruit kunt’.

Conditie verbeteren

Meedoen met de Mariken- of Zevenheuvelenloop. Op fietsvakantie met uw kleinzoon. Bergwandelen met vrienden. Op krachten komen na een operatie. Aansterken na een auto-ongeluk. Wat de reden om aan uw conditie te willen werken ook is – sportieve prestatie, genezingsproces, revalidatie of misschien wel een weddenschap – wij ondersteunen hem.

Samen met Ysveld Fysio ontwikkelt u een persoonlijk trainingschema waarmee u uw conditie doelgericht op peil brengt.

Afvallen

Voor afvallen bestaan behalve esthetische ook medische aanleidingen, zoals suikerziekte en overgewicht. Regelmatig bewegen heeft een gunstig effect op het voorkomen en ontwikkelen van Diabetes Mellitus type 2. Uw insulinegevoeligheid, bloeddruk, conditie en botdichtheid verbeteren erdoor. Als u last heeft van obesitas, heeft u veelal baat bij een combinatie van voedingsadviezen en een beweegprogramma dat is afgestemd op uw mogelijkheden en eventuele beperkingen. Doel is gecontroleerd gewicht te verliezen en anders te leren eten en bewegen.

Samen met Ysveld Fysio ontwikkelt u een persoonlijk trainingschema waarmee u diabetes en obesitas voortaan beter op afstand houdt.

(Top)sporter

Als fanatieke sporter of topsporter kent u als geen ander uw eigen fysieke sterkten en zwakten. Welke beweging(en) u wel en niet tot in de puntjes beheerst. Behalve werken aan uw verbeterpunten, is trainen een (dagelijkse) routine waarbij u gericht bent op in (wedstrijd)vorm komen of blijven, conditie, uithoudingsvermogen en sportspecifieke bewegingen.

Samen met Ysveld Fysio ontwikkelt u een persoonlijk trainingschema waarmee u sportprestaties resultaatgericht versterkt.

Ton en Mieke Lenting

“Wij zijn fanatieke hardlopers en mountainbikers. Hier trainen is daaraan ondersteunend. Aanvullend maatwerk zeg maar, perfect voor ons doel!”

Ton en Mieke Lenting