160404 Fiets Fit Check RSC | Ysveld Fysio

Fiets Fit Check Klantenweek RSC maandag 4 april 2016
Ben je sport (race) fietser, mountainbiker of toerfietser? Ervaar je tijdens of na het fietsen fysieke klachten? Gedurende de klantenweek op het Radboud Sportcentrum zetten wij de fietser weer extra in het zonnetje met de ‘Fiets Fit Check’.

Klachten tijdens of na het fietsen
Misschien ervaar je fysieke klachten tijdens of na het fietsen. Door je fiets juist in te stellen worden de trapfrequentie en de trapkracht veel beter benut en voorkom je blessures of prestatieverlies. Een check houdt in dat er vragen worden gesteld over eventuele klachten, oude blessures en je medische situatie. Mocht na analyse blijken dat een behandeling wenselijk is, dan zal hier advies over gegeven worden. Door een juiste fietshouding, zooltjes of fysiotherapie(oefeningen) kunnen klachten sterk gereduceerd worden.

Van onze (sport)fysiotherapeuten en fietsexpert, mountainbikester Laura Turpijn, krijgt u advies en uitleg over mogelijke verbeteringen en aanpassingen. Denk daarbij aan testzadels, sturen, stuurpennen en ergonomische handvaten.
Laura is geen onbekende in de mountainbike-wereld. Ze werd meervoudig Nederlands kampioen op deze discipline en vertegenwoordigde Nederland een aantal keer bij een Europees wereldkampioenschap. Zij geeft met haar bedrijf LT Sports workshops, clinics en trainingsbegeleiding. Leg je vraag over(dreigende) blessures en het voorkomen ervan voor aan een (sport)fysiotherapeut. Door een juiste fietshouding en fysiotherapie(oefeningen) kunnen klachten sterk gereduceerd worden. Samen je vermogen vergroten om (weer) beter te bewegen, beter te gaan fietsen, dat is onze uitdaging!

Op deze avond mag je ook deze lezing niet missen! Van 19.00 tot 20.00 uur vertellen Daan Roelofs en Hidde Bekhuis in het RSC je alles over krachttraining gericht op spinning en fietsen en fietsposities met daaraan gerelateerde klachten. De lezing wordt aangeboden als ticketuur. Schrijf je in via het inschrijfsysteem van het RSC.

 Datum, tijd en locatie

Maandag 4 april, van 18.00 – 21.00 uur, Centrale hal Gymnasion. Er bestaat de mogelijkheid om je fiets mee te nemen. Voor de Fiets Fit Check is geen aanmelding nodig. Mocht je toch graag een afspraak willen maken neem dan rechtstreeks contact op met Ysveld Fysio via 024 – 348 05 51 of mail naar info@ysveldfysio.nl om een afspraak te maken.