Fysiotherapie in 2015

Ysveld Fysio | aanbevolen zorgpolissen

Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie in 2015?

 

De Fysiotherapeut (KNGF) heeft een groot aantal aanvullende verzekeringen van diverse verzekeraars onder de loep genomen. In bovenstaande tabellen ziet u welke zorgpolissen zij aanbevelen en welke niet. Bij de selectie hebben zij gekeken naar de volgende factoren

 

  • de hoogte van de premie
  • of sprake is van een onbeperkte, ruime of beperkte dekking
  • of er al dan niet een medische verklaring geëist wordt op basis waarvan de verzekeraar u mag weigeren
  • of u zelf mag kiezen naar welke fysiotherapeut u gaat, ongeacht of die een contract heeft met uw zorgverzekeraar.

 

Premie

De bedragen die voor de premie zijn genoemd zijn de premies zoals die door zorgverzekeringwijzer.nl worden getoond bij selecties. Deze zijn de som van de premies voor de aanvullende verzekering en een basisverzekering bij dezelfde verzekeraar.

Dekking

Bij onbeperkte dekking worden alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Bij  ruime dekking 35 behandelingen of meer en bij beperkte dekking 9 behandelingen of minder.

 

Medische selectie

Voor de aanvullende zorgverzekering bestaat geen acceptatieplicht en de verzekeraar mag mensen dus weigeren. Verzekeraars vragen voor sommige aanvullende verzekeringen een verklaring (medische verklaring of gezondheidsverklaring) en kunnen op grond van deze verklaring de aanvullende verzekering weigeren.

 

Keuzevrijheid

Voor de zorgverzekering kunt u een ‘restitutiepolis’ of een ‘naturapolis’ afsluiten. Bij een naturapolis mag u alleen naar de fysiotherapeuten die een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Doet u dat niet, dan bestaat de kans dat u een deel van de rekening zelf moet betalen. Bij een restitutiepolis mag u naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. U heeft in dat geval dus meer keuzevrijheid.