Bodycheck | Open week RSC september 2016

160905 Openweek RSC | Ysveld FysioWij staan voor u klaar tijdens de Open week in het Radboud Sportcentrum op maandag 5 september t/m donderdag 8 september. Tijdens de bodycheck, van 18:30 tot 21:00 uur in de centrale hal van het Gymnasion kunt u geheel vrijblijvend uw (dreigende)klachten voorleggen aan een therapeut. Daarnaast hebben we de avonden  ingericht in 4 verschillende thema’s waar over hieronder meer informatie.

Maandagavond 5 september ruganalyse;

Een ruganalyse houdt in dat wij de gehele wervelkolom nakijken op blokkades en verkramping van omliggende spieren. Ook worden de zenuwen die naar de armen en benen lopen getest op beknelling of blessure. Mocht blijken dat uw wervelkolom behandeld moet worden dan zal hier ook advies over gegeven worden. Denk hierbij aan behandeling door een manueel therapeut, fysiotherapeut of oefeningen om uw rug te versterken.

Wij streven als praktijk naar een doelgerichte, interdisciplinaire aanpak na en zoekt continue naar nieuwe, betere behandelmethoden en innovatieve samenwerkingsverbanden. Sinds enkele maanden is ons team versterkt met de specialisatie chiropractie. Door het inzetten van deze nieuwe discipline zijn we in staat om het zorgaanbod nog beter af te stemmen op de vragen van patiënten. Onze chiropractor Mark Bevers is deze avond aanwezig voor een gratis screening. Wij willen u vragen dit bij u afspraak verzoek te vermelden.

Dinsdag 6 september hardloopspreekuur;

Tijdens of na het lopen last van een dreigende blessure? Op dinsdagavond is er de mogelijkheid om over specifieke blessures vragen te stellen aan een sportfysiotherapeut

Woensdag 7 september nek/schouder analyse;

Misschien heeft u last van beginnende arm-, nek- of schouderklachten, of dreigen oude klachten terug te komen. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting of spanning een belangrijke oorzaak. Typische arm, nek of schouderklachten kunnen voortkomen uit een verkeerde werkhouding aan een computerwerkplek of door een sportblessure. Maar ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening. Nek- en schouderklachten zien we vooral veel bij spanning- en stressgerelateerde klachten. Woensdagavond kunt u uw klachten voorleggen aan een therapeut om vervolgens samen te bepalen wat de volgende stap zou moeten zijn.

Donderdag 8 september klimblessure spreekuur;

De specifieke en lokale belasting bij de klimsport voor met name de vingers is uniek: er is geen enkele andere sport waarbij zo veel kracht op de gewrichten, banden en pezen van de vingers komt te staan. Als gevolg hiervan kunnen soms sportspecifieke blessures optreden. Op donderdag kunt u vragen op het gebied van behandeling en voorkomen van klim gerelateerde blessures aan één van onze therapeuten voorleggen.

Voor het maken van een afspraak maken kunt u een mail te sturen naar info@ysveldfysio.nl o.v.v. het ‘thema’ en uw naam en telefoonnummer. We zullen u zo spoedig mogelijk een afspraakbevestiging sturen.

Wij zien uw graag op één van deze thema avonden in het Radboud Sportcentrum om te u voorzien van het juiste advies zodat u klachtenvrij kunt blijven bewegen!

Het team van Ysveld Fysio