Patiënt aan het woord: Yvonne Roelofs

Ga je langs bij speelgoedwinkel de Engelbewaarder in de Lange Hezelstraat in Nijmegen, loop je een grote kans dat je eigenaresse Yvonne Roelofs tegenkomt. Niet verwonderlijk, aangezien ze er vaak zes, soms zelfs zeven dagen per week werkt. “Ja, als het koopzondag is, zijn we natuurlijk ook open.” Dat vele werken is leuk, maar kent ook een keerzijde. In elk geval voor Yvonne: nekklachten zorgden ervoor dat ze bij Ysveld Fysio belandde.

“Een vastzittende nek. Te veel gewerkt, te veel aan het hoofd,” licht ze toe. En blijkbaar had ze een extra steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk naar de fysiotherapeut te gaan: toen de therapeuten van Ysveld Fysio met de opening van de praktijk op de Nieuwstraat alle bedrijven en winkels in de stad bezochten, stapten ze ook bij de Engelbewaarder binnen. Yvonne liep al een tijd met nekklachten rond, maar tot actie was ze nog niet gekomen. “En toen liepen hier twee therapeuten binnen met een voucher voor een gratis adviesgesprek en toen dacht: ik loop gewoon eens even binnen. Dat heb ik gedaan en ik werd meteen geholpen.”

Vijf behandelingen verder is ze van haar klachten af. Ze heeft zich meteen voorgenomen om eens in de drie maanden langs te gaan voor een check. “Als je te lang wacht, raak je alleen maar verder van huis.” De locatie is voor haar in elk geval geen drempel: binnen een paar minuten is ze op de praktijk achter het Koningsplein. Yvonne is duidelijk enthousiast. “Het is bovendien een prachtige ruimte. Schoon, clean. En 9 uur is 9 uur, daar houd ik van. Ja, ik vind het echt een aanrader!”