Parkinson’s disease

De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening, waarbij zenuwcellen in een bepaald hersengebied afsterven. Hierdoor ontstaat dopaminetekort waardoor je motoriek wordt aangetast. Je hebt dan moeite met in beweging komen en automatische bewegingen. Ook ben je traag en stijf, en kun je evenwichtsproblemen hebben en kun je beven/trillen/schudden.

Parkinson en fysiotherapie
Fysiotherapie verlicht de symptomen van de ziekte van Parkinson. De ziekte zelf is niet te genezen, maar met de juiste training en actief bewegen kan jouw welzijn wel serieus verbeteren. Oefeningen gaan de ongunstige effecten van de ziekte tegen, waardoor je conditie, energie en zelfvertrouwen weer kunnen toenemen.

ParkinsonNet
Fysio Ysveld is aangesloten bij ParkinsonNet – een landelijk netwerk van zorgverleners, gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van Parkinson patiënten. Dit netwerk wil de allerbeste zorg mogelijk maken voor iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme. Dat gebeurt onder meer door de expertise van zorgverleners te vergroten door scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op: www.parkinsonnet.nl.

Maak een afspraak